لیست اختراعات مجتبي هاشمي
علاقهمندي به پوششهاي مس و آلياژهاي آن با توجه به كاربرد مس در فرآيندهاي مهندسي رو به افزايش است. آبكاري مس به علت رسانايي الكتريكي و حرارتي بالا، شكل پذيري خوب و مقاومت به خوردگي بالاي مس به طور گسترده در كاربردهاي مهندسي استفاده ميشود. با اين حال، پوشش مسي خصوصيات مكانيكي و مقاومت سايشي پاييني را از خود نشان ميدهد. تلاشهاي بسياري صورت گرفته است تا با رسوبدهي عناصر ديگر نظير نيكل، تنگستن و... يا الحاق ذرات سراميكي نظير كاربيدسيليسيم، اكسيد تيتانيم، اكسيد آلومينيوم و ديگر ذرات اين خصوصيات را تقويت كرد. هدف از اين اختراع بهبود خصوصيات مكانيكي پوشش هاي مس با استفاده از الحاق نيكل، تنگستن و نانوذرات كاربيد سيليسيم در پوشش و توليد پوشش نانو كامپوزيت Cu-Ni-W/SiC است . براي توليد اين پوشش از روش رسوبدهي پوشش هاي نانو كامپوزيت استفاده شده است. اين روش يك روش كم هزينه مي باشد كه شامل الحاق نانو ذرات در پوشش فلزي با استفاده از محلولي حاوي نمكهاي فلزي و نانو ذرات معلق است. دشواري توليد اين پوشش با استفاده از روش آبكاري به علت عدم رسوبدهي تنگستن به تنهايي و عدم رسوبدهي هم زمان آن با فلز مس است. به منظور حل مشكلات مطرح شده براي توليد پوشش نانو كامپوزيت Cu-Ni-W/SiC از حمام قليايي حاوي تركيبات سيتراتي استفاده شد. استفاده از حمام قليايي موجب بالا بردن راندمان الحاق نانوذرات كاربيد سيليسيم در پوشش ميشود. همچنين به منظور الحاق بيشتر ذرات نانو كاربيد سيليسيم در پوشش و افزايش خصوصيات مكانيكي پوشش تاثير متغيرهاي رسوب دهي پوشش هاي نانو كامپوزيت نظير ميزان غلظت ذرات در حمام آبكاري، سرعت تلاطم حمام و ميزان دانسيته جريان بر ميزان الحاق نانو ذرات كاربيد سيليسيم در پوشش مورد بررسي قرار گرفت.همچنين در مورد رسوبدهي هم زمان فلز تنگستن با مس به طور تجربي اين مسئله مشاهده شد كه در غلظتهاي بالاي يون مس در محلول، پوششهايي به صورت لجن مانند و تيره و بدون چسبندگي كافي با زيرلايه به وجود ميآمدند. لذا براي توليد پوشش با كيفيت مناسب از تركيبي در محلول استفاده شد كه حداقل ميزان يون مس را داشته باشد و مس مورد نياز براي توليد پوشش از طريق جايگزين كردن آندخنثي (پلاتين) با آند مسي تامين شد. در نهايت شرايط بهينه براي توليد پوشش مس-نيكل-تنگستن/كاربيد سيليسيم در سرعت تلاطم rpm 400 و دانسيته جريان mA/cm2 20 براي حمام آبكاري حاوي 15 گرم بر ليتر كاربيد سيليسيم بدست آمد. سختي و مقاومت به سايش پوشش توليد شده در اين شرايط از ديگر نمونه ها بهتر بود.
نبولايزر توليد و مصرف درجا با برق و بي برق در زمينه ي نبولايزر ها ، يا دستگاه هاي تنفسي است . مشكل ، مكش آئروسل دارو به داخل ريه بيماران را ، حل مي نمايد . سهولت مصرف آن مانند كشيدن ، سيگار است و دارو را به آساني ، داخل ريه ها يا هر بافت هدف ديگر ارسال مي نمايد . تكنولوژي التراسونيك دستگاه محلول دارويي را به گاز يا بخار تبديل مي كند . همچنين با جانمايي قرار دادن آن در ده سانتي متري دهان ( 29) از حيف و ميل دارو جلوگيري به تبع آن عوارض جانبي دارو كاهش يافته با بهره وري اقتصادي هماهنگ است . دستگاه مذبور با ساير دستگاه هاي تنفسي لينك شده قابليت آنها را بالا برده و خود نيز با كيفيت تر عمل مي كند . ليوان مانومتر دستگاه طراحي شده (31) قابليت استفاده از يخ خشك را داراست و مي توان محلول دارويي را داخل ليوان حاوي يخ خشك ريخته بدون الكتريسيته پيشگيري و درمان را در ميادين رزم ، جنگ هاي شيميايي و زيستي سامان داده در شرايط به هم ريخته جنگي كاربرد نوين جهاني اين ابزار براي درمان و پيشگيري را معرفي مي كند .
برخي از صدمات مغزي و يا قلبي باعث از كار افتادن عضلات دست انسان ميگردد. با از كار افتادن و يا ضعيف شدن عضلات دست فرد آسيب ديده نميتواند دست خود را در خلاف جاذبه بمنظور بلند كردن اشياء حركت دهد. همچنين فرد قادر نخواهد بود تا دست خود را در يك موقعيت مشخص در فضا براي حتي مدت كوتاهي ثابت نگه دارد، چرا كه عضلات، قادر به تحمل وزن دست فرد نيستند. مكانيزم طراحي شدهي حاضر ابزاري است براي خنثي كردن وزن دست بيماران بمنظور تسهيل در حركت دست در خلاف جاذبه زمين براي بالا بردن اشياء و يا ثابت نگه داشتن دست در يك موقعيت مشخص از فضا. اين مكانيزم يك تكيهگاه ديناميك براي دست است كه قادر است در موقعيتهاي مختلف از قرارگيري دست در هنگام انجام فعاليتهاي عادي روزانه مانند خوردن غذا، آشاميدن، لباس پوشيدن و ... وزن دست را خنثي نموده و به بيمار كمك نمايد. اين مكانيزم بصورت شبه استاتيك عمل خنثيسازي وزن دست را توسط دو فنر تعبيه شده در آن انجام ميدهد. مكانيزم بكارگرفته شده به مكانيزم پنج لينكي معروف است كه وزن مكانيزم و وزن دست قرارگرفته بر روي آن توسط دو فنري كه در انتهاي آن تعبيه شده است خنثي ميگردد. شبه استاتيك بودن عمل تعليق وزن دست به اين معني است كه مكانيزم قادر است تا وزن دست را در تعداد نقاط بسياري زيادي از فضاي حركتي دست در فعاليتهاي روزانه انجام دهد. يكي از مهمترين ويژگيهاي اين مكانيزم پسيو بودن آن است به اين معنا كه هيچگونه وسيله الكتريكي و يا الكترونيكي در آن استفاده نشده است كه اين باعث ميشود كه هزينه ساخت و بهرهبرداري آن بشدت كاهش يابد. همچنين كاربر براحتي ميتواند از آن استفاده نمايد. مكانيزم اين قابلت را دارا ميباشد تا براحتي به صندلي كار و يا ويلچر بيماران نصب گردد . همين امر باعث اشغال فضاي كمتر توسط مكانيزم ميگردد.
موارد یافت شده: 3